Festa Major 2012

Crònica Festa Major 2012

Festa Major de les Arenes 2012
Marc Miralles, nou alcalde per aclamació

Les Arenes del Vallès té un nou alcalde des del passat 8 de setembre. Núria Moratonas va passar el testimoni a Marc Miralles, el qual va fer la lectura del Pregó que va donar inici a la Festa Major 2012. Des del balcó de Mas Natura, Miralles no va voler fer del seu discurs un decàleg de grans promeses incomplides. En aquest sentit, va dir: “ Jo sóc un alcalde de paraula, i no us diré cap mentida. Per tant, no us prometo res, així segur que quedó bé ...”.El nou alcalde va destacar la feina feta fins alhesores per Núria Moratonas, que s’ha encarregat de tenir la franja perimetral en bones condicions i les mànegues a punt. Miralles va acabar el seu discurs amb un “Visca Les Arenes” i un “Visca Catalunya”, que va ser corejat per tots els assistents amb molt entusiasme.De la poma al piano de cua o com el GEGANT DEL PI et salva la vida

Un altre dels actes de Festa Major que enguany han tingut molt ressò entre els veïns i veïnes ha estat la xerrada musicada que Sebastià Soley va fer al patí de la cuina de Can Barceló. Soley, pianista autodidacta i forestal del Parc de Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac (Castellar del Vallès, 1972), ens va explicar el seu periple personal i professional, que el va portar de Sa Tina al Regne Unit.

Tothom va gaudir de les anècdotes i la proximitat que destil·lava i, sobretot, del rerefons de la seva història, on els valors han estat l’equipatge de mà que sempre l’ha acompanyat. El Sebas als 22 anys va haver de decidir entre una feina estable –li sona a algú això?- o la inquietud per una vida diferent, fora dels límits coneguts, tradicionals. Va escollir la segona opció i en aquest viatge d’eleccions van haver-hi 3 fets decisius: una inquietud musical mai satisfeta, canviar de destí a última hora (d’Escòcia a Londres) i passar gana. I, també, un objecte, una fruita i una cançó tradicional catalana: un piano, una poma -golden?- i “el gegant del pi”, l’única melodia que sabia tocar-hi.

A partir d’aquí, el Sebas va començar el seu aprenentatge musical autodidacta: encadenava “el gegant del pi” una vegada darrere l’altra en el piano d’un pub que tenia pomes sobre la caixa i que es menjava a les pauses. Els clients li demanaven cançons que no sabia, però gràcies a la seva bona oïda musical se’n va sortir. Ara qui el vulgui escoltar pot anar a l’Hotel Juan Carlos I o al Vela. Si bé no pot viure al cent per cent de la música, aquest artista de Castellar pot dir amb certa satisfacció que el seu equipatge de mà té tot el que necessita: Valors personals, il·lusió, sentit d’humor, experiències,...

Més Festa Major

La festa major va comptar com en altres edicions amb l’aplec i la missa a l’ermita; la cercavila i les corrandes, que van acompanyar l’elecció de Marc Miralles com a nou alcade, i el sopar i ball de Festa Major amb el Dj Enric Argemí. El Trofeu Joan Font de petanca, una ballada de sardanes i el Cant de la Senyera amb motiu de la Diada de Catalunya són alguns dels altres actes que van completar la festa major d’enguany.
 

Sardanes a l'Ermita Foto: Salvador Miralles

Marc Miralles, nou alcalde per aclamació