Cr˛nica Festa Major de Les Arenes 2011:

Cr˛nica Festa Major de Les Arenes 2011,

Festa Major de Les Arenes 2011, la festa de les paraules

Com cada any els veïns i veïnes de les Arenes han viscut la seva festa major i una vegada més han escollit la persona que ha de dirigir els seus destins durant els propers 365 dies. En aquesta ocasió estem parlant d’una alcaldessa i, molt concretament, de la Núria Moratonas Casanovas. La Núria, en un discurs de presa de possessió molt sentit , va fer memòria dels moments viscuts a Les Arenes des de ben petita.

Com és tradicional el teatre infantil ha estat un dels protagonistes d’aquests dies amb la representació de El Llop ha tornat i El vestit nou del emperador , així com el sopar de festa major, l’excursió pel rodals en aquest cas de la mà de Salvador Esteve/ Josep Argemí i el cant de la senyera amb motiu de la Diada.

Un altre dels actes destacats ha estat la xerrada de Harold Berg, coaching: “Tods tenemos derecho a hacernos preguntas [3.769 KB] ”, en el marc de les “xerrades lesarenes.com”, que enguany celebrava la seva quarta edició. Berg va donar les línies generals sobre una professió que cada vegada té més clients, tot i que va advertir que no tothom està preparat per portar-la a terme. De la seva intervenció, que finalment va tenir lloc per qüestions meteorològiques a la sala de Plens de l’ Ajuntament de Castellar del Vallès , en comptes del pati de la cuina de Can Barceló com fins ara ha estat habitual, val la pena que sapigueu que esta penjada a la web per a qui li pugui interessar.

Però si haguéssim de destacar una proposta que enguany ha tingut una transcendència notable, no solament per l’alta participació, sinó per la imaginació que ha destil·lat , ha estat el joc de les paraules que Carles Casanovas va posar en marxa aquest dies.

En una primera fase, va demanar que tothom escrivís cinc paraules que li suggerissin Les Arenes i que havia de lliurar via web o personalment a través d’unes paperetes. Van ser més de 140 paraules que es van llistar una rere l’altra i que feien referència bàsicament a natura, a sentiments, a esbarjo i a espais (veure requadre).

En una segona fase, es van fer grups de persones que amb aquestes paraules havien de construir una frase, el que es coneix com a “best line” o lema, que donés compte, resumís o aplegues alguna de les idees expressades en el llistat.

En aquest moments podem dir que aquesta iniciativa va ser tot un èxit i que van sorgir idees molt interessants que explicarem més endavant!